Sla navigatie over.

English

Kamerkoor Koordinaat

Jong, Leuvens en klein genoeg om op elke plaats te zingen: de reden waarom Koordinaat al een
decennium lang succesvol door het Vlaamse koorlandschap dartelt?
Meer lezen...

Messiah

Na een kort maar intens Provinciewedstrijd-intermezzo, gaat Koordinaat nu de laatste rechte lijn in naar de uitvoering van de Messiah.

Dit wereldberoemd oratorium van Georg Friedrich Händel behoeft weinig toelichting. Het is een van de mooiste werken van deze barokcomponist en waarschijnlijk zelfs van de klassieke muziek.

De eerste uitvoering van de Messiah vond plaats in Dublin in 1742. Händel is het werk blijven uitvoeren (en herwerken) tot aan zijn dood. In april 2017, precies 275 jaar na de eerste uitvoering in Dublin, brengen Kamerkoor Koordinaat en vocAmuze de Messiah in de oorspronkelijke ‘Dublin’-versie.

Voor de gelegenheid worden ze begeleid door het Euterpe Baroque Consort en volgende professionele solisten: Griet De Geyter (sopraan), Nicola Wemyss (mezzo-sopraan), Bart Uvyn (altus), Robert Luts (tenor) en Lieven Termont (bas). Het geheel staat onder leiding van Dimitry Goethals.

Het concert wordt tweemaal uitgevoerd, op zaterdag 22 april in de Sint-Annakerk in Antwerpen (linkeroever), en op zaterdag 29 april in Aula Pieter de Somer in Leuven.

Meer informatie vind je op onze projectwebsite www.messiah.events.

Tickets kosten € 30 (rang 1), € 20 (rang 2) of € 16 (studenten) in voorverkoop en kunnen online besteld worden.

 

Agenda

22 en 29 april 2017
Messiah van Handel

Meezingen?

Koordinaat kan nog extra stemmen gebruiken.
Meer lezen...

© Koordinaat 1997 - 2017